Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

ΠΑΕΛΙΑ ΑΛΑ ΙΤΑΛΙΚΑ

ΠΑΕΛΙΑ ΑΛΑ ΙΤΑΛΙΚΑ

Για 8 - 10 άτομα:

1½ πακέτο κριθαράκι (750γρ)
1/4 ποτηριού ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια, κομμένα σε ροδέλες
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
2 κόκκινες πιπεριές, κομμένες σε φέτες
2 πράσινες πιπεριές, κομμένες σε φέτες
1½ κουτί ψιλοκομμένες ντομάτες (600 γρ)
½ ποτήρι μπιζέλια, βρασμένα
½ δέσμη μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1/4 ποτηριού αμύγδαλα ασπρισμένα, ψιλοκομμένα
1 στήθος κοτόπουλου, κομμένο σε μικρές λωρίδες
500 γρ γαρίδες, καθαρισμένες
500 γρ μύδια, καθαρισμένα
½ κουταλάκι σκόνη σαφράν
Λίγο Tabasco, αλάτι, πιπέρι

1. Σε μεγάλο και βαθύ τηγάνι (τύπου wok) ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και
τσιγαρίζετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Προσθέτετε στη συνέχεια τις
πιπεριές και ακολούθως το κοτόπουλο και τα θαλασσινά και ψήνετε για
10 λεπτά.

2. Προσθέτετε τις ντομάτες, τον μαϊντανό, τα αμύγδαλα, τα μπιζέλια,
αλάτι, πιπέρι και λίγο ταμπάσκο και ψήνετε για άλλα 15 περίπου λεπτά.

3. Εν τω μεταξύ, βράζετε το κριθαράκι σε μπόλικο αλατισμένο νερό
μέχρι να ψηθεί. Στραγγίζετε. ιαλύετε τη σκόνη σαφράν σε ½ ποτήρι
χλιαρό νερό και περιχύνετε με αυτό το στραγγισμένο κριθαράκι,
ανακατεύοντας καλά.

4. Προσθέτετε το κριθαράκι στο τηγάνι με τα υπόλοιπα υλικά,
αναμιγνύετε καλά και σερβίρετε