Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010

Σουφλέ Σοκολάτας

Σουφλέ Σοκολάτας

Συστατικά
250 gr κουβερτούρα
180 gr Βούτυρο
1 φλ. τσαγ. ζάχαρη άχνη
3 κ.σ. φαριναπ
6 αβγά
1/2 ποτηρι κρασ. κονιάκ


Προαιρετικά: Κρέμα γάλακτος

εκτελεση

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρι και εν συνεχεία το Βούτυρο. Τα ριχνουμε σε μια λεκανίτσα και τα χτυπάμε με το μίξερ προσθέτοντας και τη ζάχαρη.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το φαρίνάπ και το κονιάκ.
Σε μια άλλη λεκανίτσα χτυπάμε τα ασπράδια (ξεχωριστά από τους κρόκους) ώστε να γίνουν μαρέγκα.
Προσθέτουμε τους κρόκους στο μείγμα με τα υπόλοιπα υλικά.
Στο τέλος προσθέτουμε και τη μαρέγκα σιγά-σιγά χτυπώντας πάντα παράλληλα το μίξερ. ΠΡΟΣΟΧΗ το μυστικό της επιτυχίας είναι στο ρίξιμο της μαρέγκας: θα πρέπει να τη ρίχνουμε σιγα-σιγα με το πιρούνι.
Βάζουμε το μείγμα σε στογγυλα φαρμάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 10 λεπτάκια περίπου.
Σερβίρετε ζεστό με κρέμα γάλακτος.